.::Should I Start Again?::.

Assalamualaikum & Hai!

Ada sesiapa rindukan Cik Chomey?
Rindunya kat kalian semua
Customer yang buatkan Cik Chomey enjoy crafting, 
Start crafting balik walaupun dah stop.

Sekarang pun dah kurang berkarya,
Tapi rindu sangat nak berkarya.

Dah bekerja ni memang masa pun kurang,
Komitmen pun banyak,
Tapi, kita yang manage masa kita,
Semua tu bukan alasan, kan?

In shaa Allah, Cik Chomey akan start berkarya balik,
Doakan ya?

*Post kali ni tanpa gambar.
nanti next time post + gambar ye. huehehehe

IG : chomey2u / maziahhassan

.::Pengalaman Pertama di Pesta Konvokesyen::.

Assalamualaikum. Hai!

Kali ni Cik Chomey nak share pengalaman meniaga di Majlis Konvokesyen bertempat di Politeknik Nilai (22 & 23 Julai 2016)
Sebelum ni pernah jugak meniaga barang kat sana,
Tapi orang lain yang jaga
Lagi satu,
Sebelum ni tak jual bunga (handmade),
Kali ni jual bunga.
*Ini adalah projek : Mr Melting X Chomey2u
Mr. Melting (IG : Sambal_Hitam_Menangishq)
Chomey2u (IG : Chomey2u)


Persiapan untuk event ni selama 2 minggu
Bayangkan sebagai seorang yang bekerja
Dengan komitmen kerja
Berapa banyak masa yang ada untuk berkraf.


Tapi Cik Chomey tawakkal dan doa pada Allah S.W.T moga dipermudahkan segalanya
2 minggu yang tak cukup tidur
2 minggu yang ke hulu hilir
2 minggu yang tak cukup makan (jimat masa)
2 minggu yang balik kerja tepat pada waktu balik
2 minggu yang korbankan masa rehat
'No Pain, No Gain', kan?
In shaa Allah moga berbaloi semua pengorbanan ni.


Pada hari kejadian,
Memang semangat tipis sangat,
Tak bermotivasi langsung
Tak boleh senyum pun,
Bimbang pasal jualan,
Tak dapat terima hakikat yang tak ramai pelanggan,
Macam-macam dalam fikiran,
Sampai kawan kata,
"Senyumlah, murah rezeki",
Terima kasih untuk kata-kata itu,
Walaupun payah, cuba juga untuk senyum,
Moody teruk kot sampai cakap nak balik masa tu jugak.
*Thanks buddy sebab teman, korbankan seminggu lebih untuk tolong dalam pelbagai perkara, kena dengar leteran, dengar keluhan, memahami diri ini dan lain-lain lagi. Moga Allah s.w.t mempermudahkan urusan anda, urusan kita semua :)


Lepas tu ada beberapa pelanggan,
Semangat naik sikit-sikit,
Buat lagi gubahna,
Lepas tu suram lagi,
Pn. Asiah (bekas pensyarah Keusahwanan) & Cik Zaini (pensyarah Keusahawanan) datang,
Borak-borak pasal bisnes,
Kebimbangan kian pudar,
Bertahan kat sana sampai petang.
*Terima kasih buat kedua-dua pensyarah untuk peluang ini
Gerai untuk alumni Politeknik Banting Selangor (PBS).


Itulah apa yang aku rasa,
Kalian yang selalu kata orang bisnes ni banyak duit (dengan senangnya dapat),
Kalian memang silap,
Cubalah jadi kami untuk sebulan,
Sebelum dapat apa yang kalian nampak,
Banyak perkara yang kami korbankan sebelum itu.
*Kata-kata itu doa, terima kasih sebab selalu doakan kami banyak duit :D


Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, sila hubungi :
012 - 214 0493 (Cik Chomey / Che' Yah)
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti baca lagi :)

Jambangan bajet. Bagitau bajet anda, kami akan cadangkan gubahan yang sesuai :)

.::Cik Chomey vs Chomey2u::.

Assalamualaikum. Haiiiiii

Apa khabar kalian?
2014 - 2016
Perghhh lamanya tak update blog
Pelajar - pekerja

Ya3! 
Status Cik Chomey dah berubah daripda seorang pelajar 
sekarang bergelar seorang pekerja

Alhamdulillah
Masih diberi peluang untuk menaip di sini
Ada sesiapa merindui diri ini?
Tak rindu pun x kisah (Heeeee)


Salam Aidilfitri daripada Cik Chomey. Ops! Salam Ramadhan :D

*Cantik ke cantik 'Chubbie Lovie' kat atas ni?

Kad Raya dah biasa sangat 
Sekali sekala buat kelainan
Bagi bunga love ni kat insan yang bertuah tuuuu
Siap ada kad handmade lagi tau (tiada dalam gambar)
Details : 012-2140493