.::Nak Duit??::.

Assalamualaikum n hai kesayangan semua!!
apa khabar??
wah2. rancak semua emel cik Chomey ye
kalian memang pantas! Terima kasih sebab sudi join n emelkan kat cik Chomey
oh yeah. cik Chomey dah tengok. Alhamdulillah, dah follow
harap terus support chomeytou kraf, ye

merujuk kepada tajuk di atas (ececeh, macam surat rasmi da),
cik Chomey nak bagi duit kt kalian
bukan la GA ke apa
nak duit, kena sikit, kan? hehe

ada sesiapa yang kebaboom tak tentang grafik ni?
tak kebaboom banyak, sikit pun jadi la
cik Chomey nak tukar background blog, nak logo lagi korporat gitu
then, nak design business card, banner
cukup lengkap 1 pakej la
kalau boleh yang ada doodle2, yang cute2, 
yang sesuai untuk kraf, pakaian, produk kecantikan n kesihatan
bila orang tengok, dorang terasa, 'WOW!'
haaaa. gitu

kalau ada yang boleh buat macam yang dinyatakan di atas, boleh emel lelaju kat chomey2u@gmail.com
atau whatsapp 012-2140493
harga berpatutan k, huuhuu
*ni sempena birthday chomeytou kraf nanti, ngeeeee
terima kasih semua.
maaf kalau ada salah dan silap
cik Chomey ada ujian besar bulan ni. halalkan segalanya
kalau tak puas hati, bagitau cepat2 =]

.::GiveAway time::.

Assalamualaikum n hai!!
wah3. apa khabar orang Chomey semua?
nak hadiah tak?
Alhamdulillah. Cik Chomey ada rezeki sikit nak share
nak tak? nak tak?

tapi... kena la berkorban sikit
ikut syarat2 penaja dulu ye
sesiapa yang join n dah buat entry, buat pm atau emelkan link kalian ye
emel : chomey2u@gmail.com
hadiah ape?
of ciurse hadiah misteri
ngeeeee
*cik Chomey sayang kalian =]
*tetiba terharu, sedih. 

.::Cantik dengan 1 calitan::.

PERFECT BEAUTE CREME (PBC)

Perfect Beaute Cream (PBC)
mekap muka 10 dalam 1
tak perlu :
- pelembab
- foundation
- concealer
- krim UV 
kerana semuanya ada dlm PBC!


1. sebagai concealer yang menutup kesan cela di wajah
2. sebagai foundation yang merupakan asas kepada solekan sempurna
3. sebagai bedak compact yang merupakan pelengkap kepada solekan kulit wajah
4. mempunyai SPF 30/PA++ yang melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB
5. mencerahkan kulit
6. menyeragamkan tona kulit
7. melembapkan dan menganjalkan kulit
8. mempunyai bahan anti-penuaan dan anti-pengoksidaan
9. mengurangkan kedutan dan jeragat
10. tidak mudah luntur tapi dalam masa yang sama tidak menyebabkan kulit seperti tidak bernafas dan melekit


RM 96 (harga bukan ahli)
RM 80 (harga ahli)
sesiapa berminat sila buat tempahan segera.. 
beli 3 kotak RM240 ( automatik daftar ahli.)
 postage :rm7 semenanjung Malaysia, RM10 Sabah & Sarawak. POSLAJU
dijamin sampai esok =]


*apa yang penting, PBC ni bebas daripada bahan kimia. 
salah satu kandungannya ialah manggis. jangan bimbang, kulit anda selamat ye =].
PBC ni memang tak melekit. walaupun berpeluh, kulit tetap rasa macam biasa, licin, mekap pun tak mudah luntur.
kalau tak nak pakai bedak pun tak pe. sebab memang lawa dah mukaaaa
kakak siap tanya, "tak perlu pakai bedak la kan?"
sebabnya, kulit dah memang nampak flawless. cepat2 dapatkan ni!!

whatsapp 014-3225916 atau sms 019-9516897
wechat Id maziahhassan

.::A.B SERUM::.

Assalamualaikum n hello!!!!
semoga ceria je tiap2 hari eh
ok, siapa kat sini tak suka cantik??
confirm semua suka dan nak cantik, kan?
entry kali ni, cik Chomey nak share tentang produk baru Avail ni
apa nama dia?
nama penuh : A.B Series Apple Stem Cell Serum
nama panggilan : A.B Serum


inilah rupanya
harga : RM98/1 bottle
RM266/3 bottles
(hubungi saya untuk harga lagi murah)

A.B Series ni tak berwarna, tak berbau, cepat kering.
lepas pakai A.B Serum, sapukan Perfect  Beauty Creme kemudian oleskan lipstick Avail kat bibir.
gerenti tiada tandingannya!
oh ye! semuanya tanpa bahan kimia ye. jangan ragu-ragu untuk memakainya


antara kandungganya ialah
sel epal switzerland dan aloe vera.
memang sel epal Switzerland terkenal dengan khasiatnya untuk meremajakan kulit atau mengelakkan penuaan. (http://biocareer-applestemcell.blogspot.com/2011/01/biocareer-sel-stem-epal.html )
yang paling best adalah aloe vera
memang umum mengetahui bahawa aloe vera berperanan untuk melembapkan kulit
sebab itulah saya snagat menyarankan anda agar mencuba A.B Serum ni

*testimoni daripada mereka yang dah cuba. anda bila lagi?*

berupaya mengatasi masalah :
- kulit kering, kusam dan tidak bermaya
- kulit berkedut
- kulit berjeragat dan bertompok-tompok hitam
kulit berjerawat dan berminyak

produk ni akan meresap jauh ke dalam kulit dan merangsang kelahiran sel kulit yang baru.
sebab itulah ianya tidak mengelupas dan sangat best! cubalah!

*cik Chomey dah cuba produk ni. Alhamdulillah, dalam masa 2 minggu dah boleh nampak hasilnya. kulit cik Chomey memang tak sekata, teruk sangat. bukan tu je, siap kering dan berminyak lagi. asyik berjerawat je.
lepas guna A.B Series ni, kulit memang lembap sangat2!!! kulit pun tak mengelupas. jerawat yang baru nak muncul memang tak de peluang langsung. terus kecut. tapi jangan bimbang. parut tak muncul pun. tu yang paling best! tona kulit pun dah makin nak sekata. so, kena la teruskan lagi pakai*

whatsapp : 014-3225916
sms : 019-9516897
whatsapp ID maziahhassan

.::Giveaway - sponsor::.

Assalamualaikum n hai3!!!!
apa khabar semua?
lama betul tak menulis kat blog ni
banyak sangat benda nak share, tapi masa tak mengizinkan
kalau nak tahu perkembangan terkini chomeytou kraf, jemput follow instagram chomeytoukraf

siapa kat sini nak hadiah???
well, semua suka hadiah, kan?
untuk tahu lagi lanjut ye
giveaway ni kawan cik Chomey yang anjurkan
cik Chomey jadi penaja je.
cepat2 join sebelum 29/10/2013 ye
hadiah yang ditawarkan sangat3 la lumayannnnnnnn
jangan lupa join ye.

salam sayang, 
c2uk =]
*p/s: terima kasih sebab sudi baca
I love u all la! 

.:: NAFLA Wideshawl::.

Bismillahirahmanirahim
Assalmualaikum w.b.t

NAFLA WIDESHAWL












*pembelian borong adalah 5pcs dan ke atas

.::Adelia Wideshawl::.

Bismillahirahmanirahim..
Assalamualaikum w.b.t

ADELIA WIDESHAWL






cotton viscose
180 cm x 110 cm
*pembelian borong adalah 5pcs dan ke atas
tq

.::Jom Kekal Berseri!!::.

Assalamualaikum dan hai!!!
kali ni entry pendek je, huhu
Alhamdulillah, Shiseido Black Mask dah sampai!!!
yipppeeee!! ada warna gold dan white juga
basically, semua warna ni mempunyai fungsi yang sama je

- buang whitehead/blackhead
- membuang pori tersumbat
- dll

*boleh je buang guna jari kan??
tapi, struktur kulit akan rosak disebabkan oleh kuku, kuman yang melekat kat kuku. cara ni salah sama sekali

oh ye! mask ni murah je. so, tak perlu berkira sampai kena guna jari yang bahaya tu ok

RM1/sachet (boleh pakai 2/3 kali/
RM35/sachets (1 box)


kebanyakan mask ni dah ada pemilik,
cuma kena pos je
tapi, Cik Chomey memang ambil lebih
lebih pun tak banyak sangat
so, cepat-cepat lah order dan bayar kalau nak ye
sebab Cik Chomey nak kejar pos
kan dah nak raya
tak pasal nanti tak sempat beraya dengan mask ni, huhu

oh ye? ada sesiapa yang nak jadi EJEN ??
senang je, tiada bayaran dikenakan
Cik Chomey juga akan bagi flyer + sample bagi sesiapa yang nak (kena request)
sesiapa yang ada butik, kedai, nak letak kat sana pun boleh

student pun boleh niaga ni, lagi senang
jual je dekat kawan-kawan terdekat
nak tahu lagi bagaimana???

emelkan segala pertanyaan ke 
chomey2u@gmail.com 
sekarang juga!!

oh ye, Cik Chomey juga ada ejen di Melaka, Kedah, Shah Alam (Politeknik Sultan Salahauddin abdul Aziz Shah) dan Banting (Politeknik Banting selangor)
kalau nak, boleh lah inform

*014-3225916 (whatsapp)
atau isi je order form atau pm di FB
 untuk no telefon ejen di atas, boleh lah contact Cik Chomey ye

INSTAGRAM/TWITTER : chomeytoukraf
terima kasih

.::Wajah Sihat, Badan Sihat di Aidilfitri::.

Assalamualaikum dan hai!!!

SELAMAT BERPUASA diucapkan kepada semua muslim di seluruh dunia!!

Aidilfitri dah jenguk-jenguk kita tu. 
em, mesti dah shopping sakan kan?
macam mana dengan persediaan untuk kulit wajah dan badan??
haaa, kali ni Cik Chomey nak kongsi dengan semua bagaimana untuk kekal sihat dan awet muda


kenapa???
ini lah sebab-sebabnya
nak tengok rupa Apple Stem Cell Serum ni??
sila baca lagi ye


RM98.00/bottle
RM188.00/3 bottles
jimat, bukan??
boleh lah share dengan kawan-kawan pejabat, jiran dan saudara mara
nak share anak dan ibu pun boleh
baru lah sama-sama menawan Aidilfitri nanti


ini adalah kelebihan yang terkandung dalam Apple Stem Cell Serum
benda yang bagus macam ni mesti dimiliki oleh semua orang!!


woooahhh!!bagus betul produk ni, hihi


mahal ke harga tu?
khas untuk anda,
yup! anda yang sedang baca entry ni,.
sempena Aidilfitri yang mulia ni,
kami nak bagi semua berhari raya dengan wajah yang berseri-seri secara sihat

Apple Stem Cell Serum (RM98) + 3 jenis FC Bio Sanitary Pad (RM33)
Normal Price: RM131
Now: RM100

murah, bukan??
haaaa, ada lagi. bukan tu je


Green Fit + shaler (RM20) + 3 jenis FC Bio Sanitary Pad (RM33)
normal : RM53.00
now : RM48.00

wah, murah sangat ni!
cepat sebelum promosi tamat!!
Green Fit ni bagus untuk mencuci usus
lagi-lagi Bulan Ramadhan ni kan
mesti macam-macam makanan masuk dalam perut
marilah kita sama-sama bersihkan usus untuk Hari Raya.
eh? haha
jom beli banyak-banyak, guna untuk raya sekali
sebab Raya mestilah lagi banyak makanan masuk ke dalam perut kan

antara kelebihan lain :
- mengempiskan perut
- menguruskan badan secara sihat
- mencuci usus
- menyelesaikan masalah sembelit
- menyelesaikan masalah kulit 
- dll
*makanan salah satu punca utama kepada semua penyakit

FC Bio Sanitary Pad
- dibuat daripada kapas yang sangat lembut, bukannya kertas kitar semula
- mengandungi lapisan gel yang membantu meresap ceacir supaya kekal selesa sepanjang hari
- membantu menyelesaikan masalah semasa haid ( sakit pinggang, senggugut, keputihan)
- menhindarkan diri daripada musuh utama wanita, KANSER!

siapa nak sihat?? semua nak sihatkan?
sama-samala kita berusaha
insyaAllah semoga dipermudahkan

*EJEN DIPERLUKAN SEGERA!!!
- hanya beli 3 packs Green Fit atau 1 bundle FC Bio Sanitary Pad dah boleh jadi ahli
- boleh join kelas kesihatan, dan beberapa faedah lain lagi
- sesuai untuk student untuk menjana pendapatan lebih, pekerja yang ingin meniaga dan sesiapa sahaja!!
- modal adalah serendah bawah RM200
- boleh digunakan untuk diri sendiri dan untuk dijual
- jom beramal dengan membantu orang lain sihat dan cergas

*hubungi
017-3126029 (Kairul Azman)
atau
014-3225916/019-9516897 (Cik Chomey la :p)

terima kasih 


.::TIPS WAJAH SEGAR DAN SIHAT::.

Asslamualaikum dan hai!!
kali ni cik CHomey nak berkongsi tips tentang penjagaan wajah
well, cik Chomey bukanlah bagus sangat tentang benda ni semua
memandangkan terjumpa satu rahsia besar ni,
so, cik Chomey nakkk sangat berkongsi dengan pu3 kesayangan semua =]
pernah dengar shiseido mask?
mungkin ada yang pernah dengar dan mungkin yang baru je dengar
jom baca maklumat kat bawah ni =]

Shiseido Blackhead Remover Mask sangat disarankan kerana berfungsi untuk membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whiteheads, mengecilkan pori-pori, memutihkan dan mencerahkan kulit muka.


NATURGO GOLD MASK (RM1.50/pc)

-diperbuat dari lumpur yang ada di laut dalam, kaya mineral dan bahan semulajadi. -dapat membersihkan pori-pori secara menyeluruh,mengawal minyak berlebihan, menghaluskan wajah, mengurangkan jerawat dan mencerahkan kulit




SHISEIDO BLACK MASK (RM1/pc)

-berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, mengecutkan jerawat2 halus, menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2 hitam /putih diwajah, juga menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.


CARA PENGUNAAN:-
- Bersihkan wajah terlebih dahulu.
- Sebaik baiknya steam kan wajah dengan air panas selama sekurang-kurangnya 10 ~ 15 minit. Ini 
   bertujuan utk membesarkan pori-pori & memudahkan pembersihan jeragat.
- Biarkan wajah kering baru sapu mask.
- Tunggu selama 30 minit / hingga mask kering baru tarik mask perlahan-lahan.
* Anda akan dapat rasakan yang bintik bintik hitam tu ditarik keluar dari wajah anda!


HARGA ISTIMEWA DITAWARKAN UNTUK PEMBELIAN BORONG!!! SILA PM ATAU WHATSAPP (0143225916) UNTUK MENDAPATKAN HARGA BAGI PEMBELIAN 10 PCS, 20 PCS DAN LAIN2. TERIMA KASIH =]

.::Roll Brooch::.

Assalamualaikum n hai!!
mungkin ini adalah entry yang terakhir untuk hari ni
jari pun dah penat menaip

last but not least, brooch chomey!!!
layan~


RM2.50/pc


RM1.50/pc

cepat dapatkannya!!
kami juga menerima tempahan untuk majlis perkahwinan dan lain-lain
terima kasih
whatsapp: 014-3225916
sms: 019-9516897
instagram: chomeytoukraf

.::Keychain Buat Yang Tersayang::.

Assalamualaikum n Hi!!!

Masih tercari-cari hadiah untuk yang tersayang?
simple, but cute, sweet??
segalanya mungkin dengan C2uk..

nyatakan bajet anda, insyaAllah kami akan cuba yang etrbaik untuk kalian =]
Aliya dan Wan dah dapatkannya, anda bila lagi?
jom terjah apa yang kami dah buat untuk mereka ni


ops! man pun dah dapatkannya =]
semuanya dijahit tangan
hidung, mata, reben  


huruf (nama) dijahit tangan
harga bergantung pada saiz keychain + bilangan huruf


tempahan flat name keychain daripada Aliya lagi
sebagai kenangan untuk para staff kat tempat dia praktikal

wish menggunakan fabric paint 


PANDA!!
jahitan tangan sepenuhnya =]
wish menggunakan fabric paint


bunga kat kepala panda ni boleh dicabut dan digunakan sebagai brooch
2 in 1

 terima kasih kerana sudi baca bebelan CIk Chomey
stok Moustache Watch is available!!!
boleh whatsapp untuk maklumat lanjut =]
014-3225916
follow instagram: chomeytoukraf


.::Adjustable Crown::.

Assalamualaikum n Hi!!!

yeah! Adjustable Crown (AC) is here!!!
apa tu? crown, sesuatu yang kita letak kat atas kepala, kan?
AC adalah hiasan untuk kepala
boleh dipakaikan kepada Flower Girls, Bridemaids atau sesiapa sahaja
boleh juga dijadikan hiasan untuk bawal/shawl plain
mesti nampak lagi gorgeous dengan adanya AC ni, huahaha 

tanpa mengira saiz kepala, 
pu3 Chomey semua insyaAllah berupaya memiliki dan menggayakannya
anda juga boleh membuat permintaan untuk menempah mengikut warna kegemaran atau design sendiri
pihak kami akan cuba merealisasikan impian Pu3 semua ^^

harga adalah bawah RM10 (mengikut saiz)







contoh Adjustable crown =]